Top

Aden Cosmetics

52 / 100

Wat is BB cream? Hier heb je vast wel eerder over gehoord, of misschien gebruik je het zelf wel. Maar wat is een BB Cream nu eigenlijk precies? BB Cream staat voor Blemish Balm Cream, het is te verkrijgen zowel als een verzorgende foundation of een simpele alles in één crème. De Cream is een moisturizer en bevat SPF. Hierdoor hydrateert het de huid, verminderd oneffenheden en wordt je beschermt tegen de zon. Wat de meest belangrijke punten zijn als het gaat om een goede huidverzorging.

Hydrateren

Het hydrateren van de huid is mega belangrijk. Nu zal je wel denken, voldoende water drinken is een stuk goedkoper en zal waarschijnlijk wel het zelfde effect hebben. Maar dit is helaas niet helemaal waar. Water drinken is inderdaad ook erg belangrijk en zeker goed voor de huid, jammer genoeg is alleen water drinken niet voldoende om de huid goed gehydrateerd te houden. In de winter bijvoorbeeld krijgt je huid veel te maken met wind en regen. Het verschil van buiten naar binnen en andersom is een grote boosdoener voor een droge huid. Maar ook in de zomer, wanneer de luchtvochtigheid een stuk lager is heeft je gezicht hier veel last van. Water is een goede ondersteuner, voor je hele lichaam. Maar een hydraterende BB Cream kan net wat specifieker te werk gaan.

SPF

In BB Cream zit ook SPF, vaak met een factor van tussen de 25 en 50. Dit beschermt je huid dus tegen de schadelijke effecten van de zon. Het is erg belangrijk voor je huid om dit dagelijks in de ochtend te gebruiken. En ja, ook in de winter. De zon heeft het aller grootste huid verouderingseffect. En aangezien de zon ook in de winter schijnt, blijft het goed om ook in deze koude maanden een product te gebruiken wat SPF bevat. Het is erg verraderlijk aangezien we vanuit vroeger vaak gewend zijn om alleen zonnebrand op te smeren naar het zwembad, strand of tijdens een zomerse wandeling. Dit zijn inderdaad de momenten waar je lichaam erg snel kan verbranden, al helemaal met een lichtere huidskleur. Maar je gezicht heeft ten eerste een vele dunnere en gevoeligere huid als de rest van je lichaam. En je gezicht is ten tweede ook nog eens vrijwel altijd blootgesteld aan de zon, waar je lichaam in vaak bedekt is met kleding. Een fijne BB Cream heeft de juiste SPF factor om je het hele jaar door te kunnen beschermen, zonder het plakkerige en sterk ruikende effect van normale zonnebrand.

Kan Ik ook BB Cream gebruiken?

Mijn simpele antwoord is, ja. Een BB Cream is over het algemeen geschikt voor elk huidtype. Al helemaal voor de mensen met een gevoelige huid, en/of last van acne is de crème zeker een aanrader, aangezien hier speciaal de focus voor op wordt gelegd. Hij is erg mild, verzorgend en verstopt de poriën niet. Natuurlijk is het altijd mogelijk dat jij net een van de mensen bent die helaas niet tegen het product kan, neem in dit geval contact op met je huisarts of een dermatoloog.

Post a Comment

v

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos qui blanditiis praesentium voluptatum.
You don't have permission to register

Reset Password